Følgere

lørdag 22. januar 2011

collioure       Byens motto: SEMPRE ENDAVANT, MAI MORIREM (Alltid fremover, vi vil aldri dø).

et nytt bilde har blitt til under mine hender
bildet har fått tittelen COLLIOURE
Collioure ligger helt syd i Frankrike, bare noen kilometer fra spanskegrensa. Byen slynger seg rundt en bukt ved foten av Pyreneene, og fungerte en gang som havn for nabobyen Perpignan. Det var i denne byen den kjente malermesteren Henri Matisse bosatte seg på begynnelsen av 1900 tallet. Han uttrykte at Collioure hadde den blåeste himmelen i Frankrike. Ryktet om byen med det fantastiske lyset spredde seg, flere kunstnere kom til byen. Samlingsstedet var den brune puben Les Templiers hvor kunstnere som Dali, Pablo Picasso, Derain og Mackintosh fikk skjenket sin favorittvin. I dag har den lille byen 40 gallerier.Etter kunstnerne kom turistene, og byen ble mål for mange reisende. Heldigvis var myndighetene tidlig ute med innføre fredning og byggestans i Collioure slik at byen fortsatt står frem med sine pastellfargede hus med sjel. Den gamle fiskelandsbyen har havn, fire strender, 50 cafeer og vinkjellere og er fortsatt en av Middelhavskystens vakreste.

                                                                                 

                                                                    fioline

 4 kommentarer:

 1. Fantastisk bilde!! Nydelige farger!!

  God helg !!

  Hilsen Linetoppen

  SvarSlett
 2. Tusen takk,Linetoppen:)
  Riktig God helg ti deg og dine!
  fiolineklem

  SvarSlett
 3. Hei! Spennende bilde du har malt. Flotte farger. Spesielt den turkise "flekken" gav bildet det lille ekstra! Den på en måte lyste opp blandt de andre fargene.

  SvarSlett
 4. Tusen takk,Fin i formen, for kommentar på bildet mitt,det er fint med andres opplevelser og beskrivelser av hva de ser i mine bilder:)
  fiolineklem til deg fra meg<3

  SvarSlett